Du har säkerligen hört om hur bra solceller är, både för privatpersoner och för brf. Det finns onekligen många fördelar med att skaffa solceller, men även en del nackdelar att ta hänsyn till. Om du överväger att skaffa solceller till din brf bör du förstå vilka för- och nackdelar det finns med investeringen.

Fördelar med solceller brf

En stor fördel med att skaffa Banbrytande solceller brf är att det minskar kostnaderna för el. Det är bra både från ett bostadsrättsföreningsperspektiv, men även för de boende om de väljer att köpa elen. Detta gör att bostäderna i fastigheten ökar i värde och blir mer attraktiva på bostadsmarknaden. Driftkostnaderna för fastigheten minskar, bostadsrättsföreningen kommer gå med mer vinst och de boende kommer kunna sälja sina bostäder enklare. Att välja solceller är dessutom en fantastisk insats för miljön. Solceller är ett otroligt miljövänligt sätt att skapa energi och är en investering för framtiden. Även fast det tär en del på miljön att tillverka solcellsanläggningar, sparar det med tiden in på miljön något enormt. Eftersom en solcellsanläggning beräknas hålla i ungefär 30 år är det en prisvärd investering som på sikt är grymt miljövänlig. Anläggningen kräver dessutom minimalt underhåll, vilket kan vara otroligt skönt för dig som har en brf att sköta, och lite tid till övers.

Nackdelar med socleller

Den kanske mest självklara nackdelen med att skaffa solceller till brf är den höga inköpskostnaden. Den kostnaden är dock något du får tillbaka i och med den stora energibesparing du får när anläggningen går igång. Förövrigt kräver anläggningen självklart solljus för att fungera och vara prisvärd. Därmed passar solceller kanske på alla platser. Placeringen av solcellerna är därmed avgörande för hur effektiva solcellerna blir. Solceller är därmed endast ett effektivt alternativ om de kan användas under optimala förhållanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *