Det bästa sättet att få ett lyckat resultat om du vill sätta plattor i badrummet är faktiskt att anlita ett proffs. Vill du lägga ett snyggt golv så är det inte så lätt som det ser ut på TV, det finns nämligen många sätt att misslyckas på och det kan också få konsekvenser. Konsekvenserna om man misslyckas med att lägga kakel och klinkers i badrummet kan vara mögel och fuktskador. Plattsättning är speciellt populärt i badrum och det är lätt att komplettera med exempelvis värmegolv. Vem gillar inte att sätta fötterna på ett varmt golv efter morgonduschen? Det finns många olika stilar att välja på vid plattsättning i badrum så det är bara fantasin som sätter gränser.

Plattsättning i badrum med egen stil

Den som låter renovera sitt badrum och vill ha en snygg plattsättning har en hel del att välja på. Idag finns det mängder av olika kakel och klinkers. Så vad ska man tänka på? Det bästa är att börja med att prata med någon som kan det där med kakel och klinkers. Det gör det lättare att välja rätt sort så du får det där önskade badrummet med rätt känsla. Du kan också börja med att ställa dig frågan vilken stil du vill ha.

Det finns den klassiska utformningen och stilen där man utgår från hela plattor och med släta ytor. Enkelt och praktiskt.

Det finns den mer minimalistiska stilen som du lättast skapar med enkla plattor och raka linjer. För att få den minimalistiska känslan vid plattsättning behöver du inte välja en klassisk vit platta för ditt badrum utan det går bra med andra färger. Tänk bara på att de ska vara enfärgade och raka.

Bortom klassiska och minimalistiskt

Fler väljer att göra en lite annorlunda plattsättning i badrummet. Den mjukare stilen på badrum skapar du lättast genom att välja en plattsättning i badrummet med mjuka linjer. Välj då plattor som har rundade hörn och former. Här kan du med fördel välja natursten och sandfärgade plattor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *