Att anlita en takläggare för ett takbyte i Stockholm kostar onekligen en hel del pengar, men hur mycket pengar handlar det om? Det i flera faktorer som påverkar vad priset landar på, och kort och gott kan man dela in priset i material och arbetskostnad. Materialkostnaden beror på vilket material du köper in och arbetskostnaden beror till stor del på vad för takläggare du anlitar.

Materialkostnad för takläggare

Tak tillverkas nu för tiden i många olika material, varav vissa är mer vanliga än andra. Om du planerar ett takbyte kan det vara ett ypperligt tillfälle att se över dina möjligheter att potentiellt byta takmaterial. I vissa fall är det inte en möjlighet, men i vissa situationen kan det vara att föredra. Olika takmaterial kostar olika mycket, vilket i sin tur kan påverka slutpriset du betalar till din takläggare i Stockholm. Tegelpannor är en av de dyraste takmaterialen, som du får räkna med att betala mellan 130 och 200 kronor för per kvadratmeter. Papptak ligger i andra änden av kostnadsspektret och kostar som mest 100 kronor per kvadratmeter. Om du räknar ut hur mycket material du behöver för att lägga ditt tak kan du snabbt räkna ut att slutpriset blir väldigt olika beroende på vilket material du väljer. Om du låter din Svensk takläggare stockholm köpa in materialet de behöver för att byta ut ditt tak kan du ofta få lite bättre priser än om du köper in materialet själv.

Arbetskostnad för Stockholms takläggare

Arbetspriset för en takläggare baserad i Stockholm kan vara väldigt olika, helt beroende på företaget i fråga. Du kan räkna med att behöva betala 500 kronor i timmen och uppåt för en takläggare i huvudstaden, inklusive moms och innan avdraget ROT-avdrag. För att få ett konkret pris bör du ta in offerter från några olika takläggare i Stockholm och därifrån dra en slutsats om vad priset kan landa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *