Såklart blir de allra flesta renoveringar av badrum riktigt lyckade och precis som man tänkt sig. Men ibland händer det att man tar sig vatten över huvudet då man kanske sett lite väl mycket på TV-program som är så där ”gör det själv”. Vatten, el, lägga kakel och klinkers är inte så lätt. Dessutom finns det faktiskt en hel del saker man inte får göra själv enligt lag och förordning. Vattenskador kan leda till fukt och mögel, felaktigt installerad el kan leda till stora skador på människor och ting. Så vad ska man tänka på när det är dags att renovera badrum?

Planera din renovering

Det är kanske självklart men visst är planeringen och skissandet mycket viktigt när du ska renovera badrum. Det gäller att mäta upp och veta dimensioner. Det är alltid bra att redan i detta stadie samarbeta med proffs. Idag finns många firmor som har allt från elektriker till personal som kan hjälpa till med färg och form. Fundera också på vilken budget du har och gör några kalkyler så du vet vilka ramar du har att hålla dig med. Det är många saker som ska på plats och ett proffs ser till att du får koll på allt.

Tips när du ska renovera badrum

Efter du gjort dina mätningar och satt upp en budget så kommer de lite roligare stegen. Fundera och skriv ned vilka behov badrummet ska uppfylla när du ska renovera badrum. Flerbarnsfamiljers behov ser såklart helt annorlunda ut än singelhushållets. För den som är mer än en person kanske det är idé att välja ett dubbelhandfat för att slippa trängas. Badkar är alltid skönt men kanske kan det vara bättre att lägga lite extra pengar på en snygg dusch om man är flera och sällan badar.

Hitta din stil

Badrum kan se ut på otroligt många sätt och det finns oändligt många stilar att välja mellan. Från futuristisk minimalism till lantlig nostalgi. Kanske stilen kan vara svårt om man är flera med starka åsikter som går isär. Det är ingen dum idé att gå på olika utställningar och kika runt. Idag finns det företag som har showrooms där du kan få inspiration och även prata om dina tankar kring att renovera badrum. Är man osäker är det bra att välja neutrala väggar och golv så kan man variera med exempelvis enkla detaljer såsom duschdraperier och textilier, glöm såklart inte att belysning gör skillnad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *