En altan i Nacka kan höja upplevelsen för hela huset och du väljer själv om du vill bygga den egenhändigt eller med hjälp av hantverkare. Det är ett byggprojekt som många klarar av själva men det kan också vara skönt att få hjälp av proffs för att smart bygga altan Nacka och verkligen veta att det kommer att bli rätt. Det är en hel del att tänka på när det kommer till att bygga en altan och blir det fel så riskerar det att bli väldigt fel. Ett av de svårare momenten är att förbereda grunden ordentligt.

Du kommer att gräva

Du måste gräva ut en grop där din altan ska vara och fylla upp den delvis med grus och markväv. Detta är för att du inte ska behöva dras med ogräs eller gräs som kommer upp genom din altan. Det kommer att göra att den ser ovårdad ut. När du har fyllt med grus och markväv ska du lägga ett par plattor som är helt i linje med varandra och därefter lägger du ramen till själva altanen på plats. Den är byggd av tryckimpregnerat virke. Det går att göra på några andra sätt också men detta är det vanligaste.

Fröjdefullt att bygga altan Nacka

En altan kommer du att ha glädje av i 20-30 år om du har valt rätt virke och du tar hand om den. Har du gjort den själv så kommer du känna en stolthet varje gång du går på altanen och sitter och fikar där. Du bör olja in altanen ungefär vartannat år och det ska göras med korrekt olja. Den köps i valfri butik och brukar heta antingen altanolja eller terrassolja. Oljan gör att partiklar inte får lika fäste lika lätt på altanen utan de kommer att spolas bort och träet kommer ha en längre livstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *